Cunoscuta “Legea Uber” intră în vigoare de la 1 februarie. Şoferii de Uber, Yango, Clever şi Bolt vor trebui să se supună unor noi reglementări în câteva zile altfel riscă amenzi serioase.

Practic, de sâmbătă, participanţii la trafic care lucrează cu aplicaţiile de “ridesharing” trebuie să obţină mai multe avize şi certificate pentru a-şi putea continua activitatea, altfel riscă amenzi usturătoare. Este vorba, în primul rând, despre avizul tehnic de la Ministerul Comunicaţiilor, apoi atestat de şofer de la Autoritatea Rutieră, iar pe lângă acestea, trebuie să aibă minim 21 de ani şi să aibă cel puţin doi ani de experienţă la volan.

Uber este o aplicaţie americană, prima de acest fel apărută pe piaţă, după care a urmat Taxify, transformată ulterior în Bolt, nume sub care funcţionează şi acum, iar Yango este ultima astfel de variantă, venită din Rusia.

Clever este o aplicaţie agregator de taxi, prin care clientul, după ce completează unele filtre, poate găsi şi comanda cel mai apropiat taxi care corespunde standardelor stabilite de el în aplicaţie.