Potrivit anunțului făcut de Guvern, casele de pariuri din întreaga țară rămân în continuare închise, în timp ce sălile de jocuri, respectiv celebrele păcănele, ar putea fi redeschise pe 15 iunie.

La întâlnirea la care au participat reprezentanților firmelor, pe de o parte, și Raluca Turcan, vicepremier în Guvernul Orban, s-a discutat despre măsurile fiscale și sanitare cu urmează a fi luate pentru redeschiderea cazinourilor și sălilor de jocuri.

Deși s-a insistat redeschiderea caselor de pariuri, propunerae a fost respinsă direct de autorități.

Sprijin pentru jocurilor noroc

Totodată, potrivit unei postări a Guvernului, reprezentanții industriei cer menținerea unui sprijin pentru acest sector.

„Reprezentanţii industriei de profil au solicitat menţinerea, pe perioada stării de alertă, a măsurilor de sprijin pentru acest sector. Prim-ministrul a dat asigurări că Guvernul va analiza propunerile înaintate şi a afirmat că redeschiderea activităţii jocurilor de noroc va fi posibilă în anumite condiţii sanitare şi în funcţie de evoluţia crizei epidemiologice”, se arată în postarea de pe facebook.

Potrivit legislației, firmele de jocuri de noroc plătesc taxe trimestriale în valoare de 4.000 de euro / aparat / an.

În România există 78.000 de aparate de jocuri de noroc, astfel că taxele anuale încasate la bugetul de stat sunt de 300 de milioane de euro.

În trei luni, de când au fost impuse restricții din cauza pandemiei de coronavirus, Guvernul a pierdut aproximativ 300 de milioane de euro pentr că sălile de jocuri de noroc au fost închise.