Marcel Boloș a aflat despre amendamentul „surpriză” în ultimul moment

A fost scandal azi în coaliţie înainte de asumarea răspunderii Guvernului pentru pachetul de măsuri fiscale. Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a declarat că, la un moment dat, a început să circule o hârtie. Pe aceasta erau trecute așa zise amendamente aduse proiectului guvernamental. Printre ele figura și unul care ar fi desființat Pilonul II de pensii private.

Boloș a dezvăluit că a aflat de acest amendament marți, chiar înainte de asumarea răspunderii Guvernului pentru pachetul de măsuri fiscale.

Liderii PSD și PNL au refuzat în bloc această măsură și i-au cerut explicații lui Marcel Boloș care a negat că ar avea cunoștință de așa ceva.

„Astăzi am aflat şi având în vedere atribuțiile pe care le are un secretar de stat nu ştiu cum au ajuns să facă amendament. Nu cred, fiind un text care a ajuns în forma se pare cerută pentru amendamente, nu cred în această formă este soră cu nebunia şi acele active nete care sunt ale oamenilor acolo rămân.

În fondul de pensii private sunt 103 miliare de lei care sunt şi discutăm de un număr de 8.2 milioane de oameni. Sunt nişte decizii pe care nu trebuie să le discutăm.

Acest amendament nu a urmat calea oficială, deci practic el nu a ajuns să fie discutat în comisii. Eu nu ştiu să fi ajuns în comisii”, a declarat Marcel Boloș, ministrul Finanţelor la Antena 3 CNN.

Pescaru, un bun profesionist

Marcel Boloș a spus că o apreciază pe Daniela Pescaru, secretarul de stat din cadrul Ministerului Finanţelor din partea PSD. Ea este cea care a propus acest amendament, iar Boloş a spus că este un profesionist foarte bun pe care îl are ministerul. Mai mult de atât, ministrul a spus că Pescaru este și un om de bună credință. Oficialul de la Finanțe a subliniat că nu cunoaște detaliile întregii povești. Și a subliniat că o astfel de măsură este imposibil să fie pusă în aplicare o astfel de măsură.

„Este un profesionist foarte bun pe care îl are ministerul şi eu îl ştiu un profesionist de bună credință şi cu valori morale foarte corecte… Nu cunosc detaliile întregii povesti şi nici nu vreau să le cunosc pentru că o astfel de măsură nu cred că poate fi pusă în discuție şi în aplicare.

Aici discutăm de active nete de 100 de miliarde de lei şi nu s-a pus în discuție. Este jenant să o întreb eu (n.r Daniela Pescaru, secretar de stat în Ministerul Finanţelor) de astfel de lucruri care sunt de acţiuni individuale. Nu pot eu să o demit, este de atributul domnului ministru”, a mai spus Marcel Boloș.