Se introduce săptămâna de lucru de patru zile? Partidul condus de Nicola Sturgeon le promite scoțienilor că, dacă votează desprinderea de sub tutela Londrei, vor munci mai puține zile pe săptămâna.

Cercetările făcute în Scoția relevă faptul că măsura ar avea efecte pozitive asupra bunăstării angajaților.

Se introduce săptămâna de lucru de patru zile? Partidul Național Scoțian promite că da

Conferința Partidului Național Scoțian (SNP) a aprobat ideea unei săptămâni de lucru de patru zile, în contextul în care lucrătorii au cerut mai multă flexibilitate pe piața muncii.

Oamenii politici din Scoția susțin trecerea la săptămâna de lucru de patru zile, care face parte din politica Partidului National Scoțian (SNP).

Delegații la congresul partidului au votat copleșitor în susținerea ideii, după ce au aflat că pandemia a schimbat echilibrul dintre viața profesională şi cea privată, potrivit alephnews.ro.

Guvernul SNP va stabili un fond de 10 milioane de lire sterline pentru a permite companiilor să piloteze și să experimenteze beneficiile unei săptămâni de lucru mai scurtă, care urmează să fie introdusă „atunci când Scoția câștigă controlul deplin al drepturilor de muncă”.

80% dintre oameni cred că măsura va avea efecte benefice

Cercetări recente efectuate de IPPR Scotland arată că 80% dintre oameni cred că reducerea numărului de zile de muncă fără pierderi de salariu ar avea un „efect pozitiv asupra bunăstării lor”.

În urmă cu doi ani, cercetările efectuate de Centrul pentru Studii Politice au constatat că, dacă ar fi implementată la nivel de Marea Britanie, politica ar costa Trezoreria 17 miliarde de lire sterline, în cele mai optimiste ipoteze.

Partidul National Scoțian este un partid naționalist, regionalist și social-democratic din Scoția.

Trebuie precizat că Nicola Sturgeon, cea care conduce din 2014 atât Partidul Național Scoțian, cât și Guvernul scoțian, s-a făcut remarcată ca o aprigă susținătoare a independenței Scoției, pe care vrea să o scoată de sub tutela Coroanei Britanice.

Sursa foto: Dreamstime.