Hotărârea modifică Anexa nr.1 la Hotărârea Guvernului nr. 185/1994 privind acordarea alocaţiei de hrană zilnice pentru personalul navigant şi auxiliar îmbarcat pe nave.

„Personalul îmbarcat pe nave şi scafandrii vor primi alocaţii de hrană mărite cu peste 32,35%, după ce valoarea tichetelor de masă pe care le primesc salariații de la uscat a crescut de la 15,18 lei de lei la 20 lei, începând cu luna aprilie 2020”, se arată în comunicatul Guvernului.

Crește alocația pentru personalul îmbarcat pe nave

Potrivit Guvernului, alocaţia de hrană va fi de 56,08 lei pe zi pentru personalul ambarcat pe nave maritime de transport de mărfuri şi de pasageri, nave maritime de cercetare, tancuri petroliere, de transport fluvial, platforme de foraj şi extracţie maritime, nave de pescuit maritime, nave fluviale cu propulsie de transport de mărfuri şi de pasageri, tancuri propulsate de bunkeraj, drăgi fluviale şi maritime, şalande, macarale autopropulsate şi nepropulsate, şlepuri, ceamuri, remorchere portuare şi pilotine.

Totodată, alocaţia de hrană va fi 50,03 lei pe zi pentru personalul ambarcat pe restul navelor şi corpurilor plutitoare, nave de orice categorie, pe timpul cât sunt în conservare, pe timpul iernatului, pe timpul construcţiei şi reconstrucţiei în ţară.

Guvernul mai transmiste că pentru scafandrii, alocaţia de hrană va fi de 60,67 lei pe zi.

22 de lei/zi pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție specială

Pe 20 aprilie, Parlamentul României a adoptat proiectul pentru majorarea la 22 de lei/zi a alocației de hrană pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție specială.

„Mă bucur că Parlamentul României a adoptat majorarea la 22 de lei/zi a alocației de hrană pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție specială, o măsură cuprinsă în pachetul „Sprijin pentru România”.

De asemenea, salut faptul că s-a instituit obligația pentru serviciile sociale de a asigura sume de bani pentru unele nevoi personale, sprijin pentru integrare socială, transport, condiții adecvate de locuit, cheltuieli de întreținere, de care beneficiază copiii și tinerii din sistemul de protecție specială, tot printr-un vot al parlamentarilor.

Aceste măsuri, prevăzute în pachetul „Sprijin pentru România”, au fost luate pentru a proteja populația vulnerabilă. Guvernul pe care îl conduc are o preocupare reală pentru a-i ajuta pe cei care au cea mai mare nevoie și, de aceea, 40% din pachetul „Sprijin pentru România” merge înspre măsuri sociale”, a scris atunci Nicolae Ciucă pe pagina sa de Facebook.