Gabriela Firea, edilul Capitalei, a anunțat că se va deconta contravaloarea unei perechi de ochelari pentru copii, în limita a 500 de lei. Proiectul de hotărâre „Clar-Pentru Copii” a fost aprobat azi în cadrul unei ședințe de la primăria Capitalei.

Ce a anunțat Gabriela Firea?

„Proiectul „Clar” este unul dedicat copiilor, iar copiii au nevoie de toată atenția noastră. Sunt mulți copii care nu merg la medic chiar dacă au nevoie și sunt mulți părinți care nu au bani să cumpere ochelari. Pentru ei demarăm astăzi acest proiect, prin intermediul căruia, sunt convinsă, sănătatea copiilor din București se va îmbunătăți. În acest sens, Primăria Capitalei va deconta contravaloarea unei perechi de ochelari în limita a 500 de lei, pentru copiii din Municipiul București, cu vârste cuprinse între 0 și 17 ani, care au o recomandare în acest sens de la medicul specialist”.

De precizat este că, acest decont se va aplica doar o singură dată pe beneficiar. În plus, dacă valoarea ochelarilor dovedită prin documente justificative, este mai mică de 500 de lei, ASSMB va deconta exclusiv suma respectivă. Pe de altă parte, dacă valoarea depășește 500 de lei, se va deconta suma maximă convenită prin proiect, adică 500 de lei.

Care sunt criteriile de eligibilitate?

– Domiciliul stabil sau viza de reședința în Municipiul București, obținută cu cel puțin 6 luni înainte de depunerea cererii, pentru beneficiari minori având vârstă peste 14 ani, iar în cazul beneficiarilor minori care nu au împlinit vârstă de 14 ani, reprezentantul legal trebuie să aibă domiciliul stabil sau viza de reședința în Municipiul București cu cel puțîn 6 luni înainte de depunerea cererii;

– Recomandare medicală de la medicul specialist/primar.

Așadar pentru acest proiect se va aloca un buget multianual de 2.013.300 lei și se va derula în perioada 2020-2021. Proiectul se va adresa unui număr total de 4000 de beneficiari, astfel: 2000 de beneficiari în anul 2020 și 2000 de beneficiari în anul 2021