Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat pe 27 ianuarie că se vor găsi soluții pentru achiziționarea măștilor sanitare de protecție, care să fie distribuite călătorilor din autobuzele, troleibuzele și tramvaiele STB. De asemenea, Firea a menționat că acceptă și donații pentru epidemia de gripă.

Pe 31 ianuarie, Firea anunțase că 100.000 de măști vor fi puse la dispoziția călătorilor. Achiziția acestor măști se poate face de la punctele de vânzare a cartelelor și de la șoferi. De asemenea, și controlorii urmau să le ofere călătorilor măști de protecție.

În plus, măștile sanitare achiziționate de Primăria Capitalei se ridică la suma de 27.750 de lei. Iata de la cine si cum le-a cumparat STB.

De unde a achiziționat Primăria Capitalei măștile sanitare?

Potrivit unui raspuns formulat de Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) la solicitarea Ziare.com, articolele sanitare au fost cumparate de la un mare comerciant de profil.

„Pentru achizitia mastilor de protectie, au fost transmise cereri de oferta catre furnizorii de profil de pe piata. In urma selectiei de oferte (realizata de catre STB SA), au fost achizitionate, prin procedura de achizitie directa, un numar de 150.000 de bucati (respectiv 3.000 de cutii) de la SC DENTSTORE SRL, in valoare totala de 27.750 lei. (deci 9,25 lei cutia sau 0,185 lei o masca – n.red.).

Mentionam ca, in aceasta perioada, pe piata se inregistreaza o cerere crescuta de astfel de masti de unica folosinta. (…)

Incepand cu data de 31.01.2020, STB SA a inceput distributia a 100.000 masti de protectie de unica folosinta, atat prin conducatorii de vehicule si controlori, cat si la punctele de vanzare a legitimatiilor de calatorie.

In perioada urmatoare, in functie de consum si de necesitati, urmeaza ca furnizorul sa livreze restul de 50.000 de masti de protectie, conform comenzii de achizitie”, a transmis PMB la solicitarea Ziare.com.