Este vorba despre Primăria Constanţa, iar femeile care pot beneficia de acest program trebuie să aibă vârsta între 24 şi 45 de ani, să aibă domiciliul în Constanţa în ultimii trei ani şi să nu aibă datorii la bugetul local.

Aprobarea programului INFANT (fertilizare in vitro), care sprijină cuplurile care nu pot avea copii a avut loc în cadrul ședinței de vineri a Consiliul Local Municipal Constanţa.
De aceste vouchere pot beneficia atât femeile singure cât şi cuplurile care au diagnostic de infertilitate stabilit de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie ce are competenţă în tratamentul infertilităţii cuplului şi în reproducere umană asistată medical.

Criterii pentru includerea în proiect

Pentru includerea în proiect, este nevoie să fie respectate mai multe criteriile de eligibilitate: AMH (rezerva de fertilitate a fiecărei femei) >1, excepţie făcând femeile sub 35 de ani pentru care AMH-ul nu este criteriu de excludere; cuplu autolog (cuplu pentru care se realizează o procedură de reproducere umană asistată medical, cu celulele reproductive proprii)/cupluri în care partenerul suferă de azoospermie/femei singure (nu se exclud procedurile cu sperma donată); indice de masă corporală al femeii, între 20-30; vârsta femeii între 24-45 de ani.
De asemenea, beneficiarii proiectului trebuie să aibă domiciliul în municipiul Constanţa în ultimii trei ani şi să nu aibă datorii la bugetul local, informează news.ro.
La finalul şedinţei Consiliului Local, primarul Decebal Făgădău a declarat că acest proiect va funcţiona pe principiul “primul venit, primul servit”, iar dacă vor fi mai mult de 100 de cupluri care se vor înscrie în program, atunci acesta va fi suplimentat.
Primăria Constanţa a precizat, într-un comunicat de presă, că Organizaţia Mondială a Sănătăţii recunoaşte infertilitatea ca fiind o boală de care suferă circa 34 de milioane de femei.