Vești bune pentru fermierii din România, mai exact pentru cei din județul Hunedoara. Potrivit ultimelor informații, peste 17.000 de fermieri din acest județ, care îşi desfăşoară activitatea în sectorul zootehnic şi vegetal, sunt aşteptaţi să depună, începând de luni, cererile unice de plată la Centrul judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Odată cu depunerea cererilor, aceștia ar urma să primesacă sprijinului financiar acordat de Guvern prin Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

În ceea ce privește perioada în care cererile pot fi depuse, se pare că acestea se pot transmite online, în perioada 1-15 martie, la startul campaniei fiind prezent, luni, la sediul APIA Hunedoara, şi prefectul judeţului, Călin Petru Marian.

Totodată, Instituţia Prefectului a mai subliniat faptul că pentru a benefia de aceste subvenți, suprafața totală trebuie să fie de 132.000 de hectare.

“Suprafaţa totală pentru care vor fi acordate subvenţii din partea statului este de 132.000 hectare”, a informat Instituţia Prefectului.

Tabelele au fost deja primite

Directorul executiv al Centrului judeţean APIA, Veronica Topor, a venit și ea cu o serie de precizări. Potrivit acesteia, primăriile din judeţul Hunedoara au primit deja tabelele cu fermierii şi suprafeţele corespunzătoare fiecăruia, pentru a putea fi eliberate adeverinţele necesare depunerii cererii unice.

De menționat este faptul că, documentele cerute pot fi transmise online către Centrul judeţean APIA sau către Centrele locale din Deva, Hunedoara, Brad, Orăştie, Ilia, Petrila şi Sântămăria Orlea.

În același timp, Instituția Prefectuli anunță că toate persoanele interesate pot obţine mai multe informaţii adresându-se specialiştilor din centrele locale ori accesând site-urile: www.apia.org.ro sau www.madr.ro.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea