Continental, nouă investiție de peste 45 de milioane de euro într-un modul de producție

Compania Continental a marcat oficial vineri, 21 iunie 2024, începerea lucrărilor la noul modul de producție de la Sibiu – cel de-al șaptelea – cu o investiție planificată de peste 45 de milioane de euro.

O parte din această investiție va fi acoperită din fonduri de stat, alocate pentru stimularea investițiilor cu impact major în economia românească, se arată într-un comunicat al companiei.

Modulul 7 va avea o suprafață de peste 15.000 metri pătrați, din care 6.500 metri pătrați vor fi dedicați zonei de producție, iar restul va include zona de logistică, birouri și alte spații adiționale, toate dotate cu echipamentele necesare. Extinderea va include și un nou corp pentru cantina locației.

Finalizarea noului modul de producție este planificată pentru sfârșitul anului viitor, iar producția va începe în primăvara anului 2026. În plus, compania Continental intenționează să angajeze încă 500 de oameni în următorii ani, pe lângă cei 4.500 de angajați actuali.

În noul modul, ingineri, tehnicieni și operatori vor lucra împreună la producția de sisteme inteligente de conducere autonomă, sisteme de conectivitate și alte soluții de mobilitate pentru clienți din industria automotive din întreaga lume, folosind tehnologii de ultimă oră și procese smart ale industriei 4.0.

continental
SURSA FOTO: Continental

Parteneriate strategice cu universități din România

Anul acesta, compania sărbătorește cea de-a 20-a aniversare la Sibiu, perioadă în care parteneriatele cu mediul educațional și formarea talentelor au jucat un rol esențial.

Compania este activ implicată în parteneriate strategice cu Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu, Universitatea din Craiova și în colaborări cu universitățile din Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Alba Iulia și Pitești.

De asemenea, peste 150 de elevi învață în clasele Continental din cadrul Liceului Tehnologic „Independența”, Colegiului Tehnic Energetic și Liceului Tehnologic „Avram Iancu”.

Grupul Continental are aproximativ 200.000 de angajați în 57 de țări, dintre care 59.000 în Germania.

Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România, compania deținând șapte unități de producție și patru centre de inginerie în Timișoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov și Iași.