Incendiile din Australia au avut efecte dezastruase pe scară largă și au afectat întreg continentul. Milioane de hectare au ars, iar fauna și vegetația au fost distruse. Până în momentul de față au fost înregistrate 27 de decese. De asemenea, din cauza fumului emanat de flăcările puternice, ce s-a răspândit până deasupra orașului Melbourne, turneul de tenis Australian Open ar putea fi anulat. Se pare că jucătorii au avut grave dificultăţi respiratorii.

În plus, nici sportiva Maria Sharapova nu a putut duce la capăt meciul demonstrativ cu nemțoaica Laura Siegemund. În ceea ce îi privește pe jucătorii profesioniști Bernard Tomic, australian, și Eugenie Bouchard, de origine canadiancă, cei doi au avut nevoie de îngrijiri medicale în timpul partidelor. Tenismena Dalila Jakupovic, din Slovacia, a fost nevoită să abandoneze din cauza fumului.

Partidele de tenis amânate?

Pe de altă parte, luxemburgheza Mandy Minella a cerut amânarea partidelor de tenis până la ameliorarea condițiilor. Aceasta a scris pe Twitter că s-au grăbit să joace azi la Australian Open și că puteau fi găsite soluții pentru a se evita incidentele.

„Nu înțeleg de ce s-au grăbit să joace astăzi la Australian Open. Aveau la dispoziție întreg week-end-ul pentru a termina calificările. Dacă s-ar fi decalat prea mult programul, puteam juca și două meciuri în aceeași zi, suntem obișnuite, nu era ceva nou. În cel mai rău caz puteau scurta meciurile băieților din calificări, să joace cel mai bun din 3 seturi. Soluții existau!”, a scris Minella pe Twitter.

„De ce trebuie să așteptăm să se întâmple ceva rău înainte să acționăm?”, a spus sportiva Elina Svitolina, potrivit gsp.ro.