Guvernul a adoptat, miercuri, o ordonanţă de urgenţă prin care reînfiinţează Cancelaria Primului Ministru, structură desfiinţată în prima şedinţă a Cabinetului Grindeanu.

Proiectul s-a aflat pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de Guvern, potrivit News.ro.

Cancelaria Primului Ministru este o structură fără personalitate juridică, aflată în subordinea directă a primului ministru.

Atunci când această structură a mai existat în componenţa Guvernului, era finanţată prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, condusă de şeful Cancelariei, cu rang de ministru, şi având unul sau mai mulţi secretari de stat şi consilieri de stat.

„Se reînfiinţează Cancelaria prim-ministrului în cadrul aparatului de lucru al Guvernului. Este o structură fără personalitate juridică, subordonată prim-ministrului, a mai funcţionat în trecut această structură şi decizia de reînfiinţare a fost luată pentru o mai bună coordonare a activităţilor aparatului de lucru al prim-ministrului”, a declarat Barbu, la finalul şedinţei Cabinetului Dăncilă, potrivit News.ro.

El a adăugat că, deocamdată, s-a creat cadrul normativ pentru înfiinţarea Cancelariei prim-ministrului şi urmează să fie emise alte acte subsecvente pentru operaţionalizarea acesteia.

Cancelaria prim-ministrului este o structură fără personalitate juridică, în subordinea directă a primului-ministru, finanțată prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, condusă de șeful Cancelariei, cu rang de ministru, numit și eliberat din funcție prin decizie a primului-ministru.

În cadrul Cancelariei Primului-Ministru își desfășoară activitatea unul sau mai mulți secretari de stat și consilieri de stat, numiți, respectiv eliberați din funcție prin decizie a primului-ministru.