Dacă până acum Google+ a mizat pe utilizarea unor nume reale pe reţeaua de socializare, ultimele declaraţii indică o schimbare completă a poziţiei managementului vizavi de această problemă – Google+ va accepta pseudonime şi "alte forme de identificare" şi chiar va adăuga câteva aplicaţii destinate unor astfel de conturi.

Reţeaua Google+ a fost intens criticată pentru că insista să creeze o comunitate în care toţi membrii să îşi utilizeze numele reale. În cadrul summit-ului Web 2.0, vicepreşedintele a declarat că cei aflaţi în spatele reţelei Google+ au înţeles că, uneori, oamenii pot avea motive legitime pentru care să folosească pseudonime. Deşi interesantă afirmaţia, Gundotra nu a dezvoltat această idee.

În urmă cu o săptămână aflam că Google+ a strâns peste 40 de milioane de utilizatori, însă site-urile media comparau reţeaua de socializare cu un oraş-fantomă, ţinând cont că o mare parte din conturi erau şi sunt neaccesate. Ultima iniţiativă Google+ ar putea fi, aşadar, un pas către o popularitate reală şi nu una bazată numai pe cifre.
Sursa: Mashable

Citiţi mai multe despre problemele cu care confruntă Google+ aici:

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/google-154639.html