Pentru că burgerii trebuie făcuți din carne de vită, Burger King vrea să elimine suspiciunile și va face verificările atât pentru a vedea dacă materia primă conține carne de cal, cât și porc sau miel. Detaliile testării nu au fost încă stabilite.
Măsura vine ca urmare a scandalului iscat de către Silvercrest Foods, furnizor al Burger King, care se pare că a vândut retailerilor, inclusiv Tesco, produse din carne de vită care conțineau și urme de carne de cal. Marele retailer britanic a declarat, de asemenea, că va face teste de proveniență produselor sale din carne.
Burger King a afirmat că a trimis la un laborator din Germania produse din restaurantele sale, iar  rezultatul a ieșit negativ. A decis, de asemenea, să renunțe la produsele furnizate de Silvercrest Foods după ce a aflat că un procent mic  din carnea vândută de acest furnizor provenea de la un altul din Polonia, fără certificare. În mod normal, carnea trebuia să aparțină 100% producătorilor britanici și irlandezi.
Ca măsură preventivă, Burger King a decis ca materia primă pentru restaurantele din Marea Britanie, Irlanda și Danemarca să fie adusă de către furnizorii din Italia și Germania.