Scandal mare miercuri, în plen, după ce liberalii au acuzat că se încearcă falsificarea stenogramelor. Liberalii au refuzat să introducă acele cartele de vot pe motiv că nu vor să participe la ședință și nu vor să facă cvorum pentru a trece proiectele de lege aflate pe ordinea de zi.

Raluca Turcan, liderul deputaților PNL, a cerut să ia cuvântul pe procedură și când a ajuns la pupitru, parlamentarii social-democrați au huiduit-o secunde în șir și au bătut cu palmele în bănci. A urmat un schimb de replici între Turcan și liderul de ședință, Florin Iordace, dar și între Turcan și parlamentarii PSD, care au continuat să o huiduie, realizând un scandal de zile mari.

Liderul grupului PNL din Camera Deputaților, Raluca Turcan, a declarat miercuri că social-democrații nu au introdus legea pensiilor la votul final pentru a nu valida procedura de săptămâna trecută legată de revocarea din funcție a liderului Camerei, Liviu Dragnea.

„Aseară a fost votată legea pensiilor în comisiile de specialitate. Forma care a rezultat în comisiile de specialitate este în multe articole neconstituțională și o mare amăgire pentru toți pensionarii, întrucât varianta pe care PSD o pune pe masă este o majorare a pensiilor cu 20% începând cu 1 septembrie 2019. PNL a solicitat aplicarea legii pensiilor și indexarea legii pensiilor de la 1 ianuarie 2019, așa cum este și firesc, și în felul acesta demonstrăm adevărata mârșăvie a celor din majoritatea de guvernare la adresa pensionarilor din România”, a declarat miercuri, pentru știripesurse.ro, liderul grupuluij PNL din Camera Deputaților, Raluca Turcan.

Liderul deputaților PNL a relatat că în urma unei discuții în comitetul liderilor grupurilor parlamentare, PSD a decis miercuri să nu mai introducă legea pensiilor pe ordinea de zi la votul final.

„Cu această variantă de lege a pensiilor cei de la PSD au dorit să vină azi în plen. Opoziția, PNL, a afirmat că, fără să fie pe ordinea de zi introduc acest proiect la sesiunea de vot final, practic se confirmă toată procedura de săptămâna trecută legată de revocarea lui Liviu Dragnea și Florin Iordache. Doar pentru a nu valida procedura de săptămâna trecută legată de revocarea lui Liviu Dragnea și Florin Iordache, majoritatea PSD-ALDE a sacrificat legea pensiilor”, a adăugat Turcan.