Mihaela Triculescu, președinta ANAF a fost prima victimă. Ea a fost înlocuită cu Mirela Călugăreanu, care a mai deținut această funcție în perioada mandatului lui Mihai Tudose.

La Casa Națională de Asigurări de Sănătate, urmează a doua demitere. Deși Adriana Cotel adusese un suflu nou instituției și reușise să pună lucrurile în ordine, se pare că lupta este un acerbă. Mai mulți baroni ar revendica funcția pentru apropiați de-ai lor, doar că puțini vor să și-o asume.

Ani de-a rândul au existat suspiciuni legate de CNP-uri sifonate prin intermediul CNAS, care au reprezentat voturi în plus pentru PSD. După dezastrul recent, se pare că s-ar dori înscăunarea unor persoane dispuse să facă anumite compromisuri. Cu toate acestea, nici opoziția nu mai doarme ca în trecut și procurorii sunt cu ochii pe președinții de la casele județene de asigurări, care pentru un loc cald de președinte ar fi comis mai multe ilegalități, spun surse politice pentru Capital.

La președinția CNAS, este posibil să revină Răzvan Vulcănescu, fostul șef al instituției, care are o poveste de viață plină de controverse.