În nota internă s-a arătat că la Google lucrează mai puţine femei din cauza diferenţelor biologice.

Conform lui Pichai, textul a întrecut măsura pentru că “promovează stereotipuri de gen dăunătoare la locul nostru de muncă”.

Directorul  general a precizat că dreptul la liberă exprimare ar trebui apărat şi că “o mare parte din ceea ce se afla în acea notă este deschis dezbaterii, chiar dacă majoritatea celor de la Google nu sunt de acord”.

Însă “a sugera că un grup dintre colegii noştri au trăsături care îi fac mai puţin potriviţi, din punct de vedere biologic, pentru această muncă ofensează şi nu este în regulă”, a adăugat el.

„Contravine valorilor noastre de bază, iar Codul nostru de Conduită, care prevede că ‘fiecare angajat de la Google trebuie să facă tot ce pot pentru a crea o cultură la locul de muncă fără hărţuiri, intimidare, părtinire şi discriminare ilegală’”, a mai spus Sundar Pichai.

Inginerul concediat a scris că lipsa femeilor în posturi de rang înalt în domeniul tehnologic este motivată de diferenţele biologice dintre bărbaţi şi femei.

”Trebuie să încetăm să presupunem că prăpastia dintre genuri implică sexismul”, a scris el în document, extrem de dur criticat.

Însă autorul afirmă că a primit ”numeroase mesaje personale de la colegi de la Google care-şi exprimă recunoştinţa”.