Aleşii au votat un amendament al PSD care acordă bani din buget pentru acest tip de hrană. Liberalii îi acuză pe social democraţi că le-au furat iniţiativa. Şi ei au depus un amendament identic.

Dezbaterile pe buget din comisia reunită de buget-finanţe s-au transformat marți într-un scandal în toată regula. La un moment dat, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, pur și simplu nu s-a mai putut abține şi a început să strige la Raluca Turcan, care critica respingerea amendamentelor Opoziţiei, relatează Realitatea Tv.
 
„Aţi primit un ordin de la Dragnea să treceţi prin încălcarea regulamentului un amendament furat de la Opoziţie? V-aţi obişnuit să susţineţi hoţia. Nu se poate! Până când?”, a reacționat Raluca Turcan, liderul deputaţilor PNL.

„Nu ne mai faceţi hoţi că nu suntem hoţi! Să ştiţi! Mi se pare jignitor cum abordaţi!”, a răspuns Ecaterina Andronescu.

“De ce nu susţineţi întărirea învăţământului profesional? Să ştiţi că nu mă impresionaţi”, a întrebat Raluca Turcan.

“Nu mă sperii nici eu, dar vreau să ştiţi că am spus aici că am dublat numărul de locuri în şcolile profesionale”, a răspuns Ministrul Andronescu/

Raluca Turcan, liderul deputaţilor PNL, a acuzat coaliția că a scos din lista de amendamente admise propunerile PNL pentru bugetul Ministerului Educaţiei.

Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au dat, într-un final, raport favorabil bugetului Ministerului Educației Naționale, în valoare de 30.829.261.000 lei, în creștere cu 46,73% față de 2018.