In luna  octombrie  2008, comparativ cu luna precedenta, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) , a scazut pe ansamblu cu 19%, potrivit datelor Institutului National de Statisitica.

De asemenea, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in luna  octombrie 2008, comparativ cu luna precedenta, a scazut cu 21%.

In ceea ce priveste serviciile de piata pentru populatie, in luna octombrie 2008 fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri a scazut cu 14,1%.

Pe de alta parte, Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) in luna  octombrie 2008, comparativ cu luna  octombrie 2007 a crescut cu 8,6%, crestere  sustinuta   atat de vanzarea de produse alimentare, bauturi si tutun (+11%)  cat si de vanzarea de produse nealimentare  (+6,8%).