Trezoreria Italiei a vândut obligaţiuni de 2,5 miliarde de euro cu scadenţa în 2014, mai puţin decât maximul de 3 miliarde de euro stabilit pentru vânzare, la un randament de 5,62%, în scădere faţă de 7,89% la precedenta emisiune de bonduri, din 29 noiembrie.
De asemenea, s-au vândut obligaţiuni de 2,5 miliarde de euro cu scadenţa în 2022, la un randament de 6,98%, faţă de 7,56% luna trecută, şi bonduri de 2 miliarde de euro, cu maturitate în 2021.
Emisiunile de titluri de stat ale Italiei vin după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a decis, săptămâna trecută, să ofere băncilor fonduri nelimitate pe trei ani.
Măsurile BCE au ajutat emisiunile de obligaţiuni ale Italiei de miercuri şi joi, a declarat Nicholas Spiro, director la Spiro Sovereign Strategy în Londra.
Ieri, Guvernul Italiei a obţinut 9 miliarde de euro din vânzarea de obligaţiuni cu scadenţa pe termen scurt, cu un randament de doar 3,25%, faţă de 6,5% luna trecută, pe fondul măsurilor dure de austeritate adoptate de premierul Mario Monti, care au dus la creşterea încrederii investitorilor

Te-ar putea interesa și: