Friedhelm Boschert a adăugat că creşterea activelor VBI la 15 miliarde de euro până în 2016 de la aproape 10 miliarde de euro anul trecut ar fi "un obiectiv modest".

În luna februarie a acestui an, Sberbank a achiziţionat Volksbanken International AG, divizia din Europa de Est a grupului bancar austriac ÖVAG, exceptând operaţiunile din România, pentru 505 milioane de euro. În urma acestei tranzacţii, Sberbank a preluat o reţea de 295 de sucursale şi peste 600.000 de clienţi în regiunea Europei de Est.

Într-o conferinţă de presă organizată la Viena, oficialii VBI au anunţat că banca îi vizează pe clienţii corporate de talie mare din regiunea CEE, dar au de gând să întărească şi operaţiunile de retail banking online.

Irakli Chogovadze, un executiv de la Sberbank care face parte şi din boardul VBI, a anunţat că VBI îşi definitivează în prezent strategiile pentru fiecare ţară din regiune, urmând a le prezenta boardului în luna iulie. Irakli Chogovadze nu a respins posibilitatea adăugării altor ţări în portofoliul VBI, reiterând interesul grupului faţă de Turcia şi Polonia, dar a refuzat să discute dacă Sberbank este interesată de banca turcă Denizbank.

Irakli Chogovadze a mai spus că grupul lucrează la o nouă strategie de branding pentru VBI. Noul nume "va include cu siguranţă şi Sberbank", a declarat Chogovadze.

Volksbank România este o bancă comercială care activează pe piaţa românească din luna mai a anului 2000. Începând din octombrie 2011, controlul asupra Volksbank România a fost transferat către vehiculul VBI Beteiligungs GmbH, în contextul vânzării diviziei Volksbank International, fără subsidiara din România, către Sberbank, din Rusia.