Preşedintele francez şi cancelarul german au făcut această declaraţie după o conferinţă telefonică ţinută miercuri seara cu premierul grec, în contextul în care de mai multe zile se vehiculează tot mai insistent posibilitatea falimentului Greciei.

‘Preşedintele republicii şi cancelarul (Germaniei) au subliniat că mai mult ca niciodată este necesar să se aplice pe deplin hotărârile adoptate la 21 iulie de către şefii de stat şi de guvern din zona euro pentru asigurarea stabilităţii zonei euro’, se precizează într-un comunicat difuzat de Preşedinţia Franţei.

‘Ei i-au subliniat premierului grec importanţa acordată aplicării stricte şi eficiente a programului de redresare a economiei elene susţinut de ţările din zona euro şi FMI şi care condiţionează plata viitoarelor tranşe ale programului’, se mai arată în document.

‘Premierul grec a confirmat determinarea absolută a guvernului său de a lua toate măsurile necesare pentru punerea în practică a ansamblului angajamentelor asumate’, potrivit comunicatului.

‘Preşedintele (Franţei) şi cancelarul (Germaniei) sunt convinşi că viitorul Greciei se află în cadrul zonei euro. Punerea în aplicare a angajamentelor programului este absolut necesară pentru ca economia greacă să poată regăsi calea unei creşteri durabile şi echilibrate. Reuşita planului de redresare a Greciei va consolida stabilitatea zonei euro’, se mai arată în comunicatul amintit.
SURSA: Agerpres