Este vorba de Prime Kapital, o companie care va investi 80 de milioane euro într-un centru comercial şi într-o pasarelă auto-pietonală la Piteşti. Două persoane din Pitești au cerut suma de 200 000 de euro pentru a-şi da acordul pentru viitoarea pasarelă. În caz contrar, aceștia au amenințat că vor acționa în instanţă.

Compania Prime Kapital a sesizat Parchetul pentru şantaj, în condițiile în care suma de bani cerută de cei doi cetățeni nu are vreo justificare palpabilă în realitate.

La începutul lunii aprilie a fost înregistrată o plângere prealabilă depusă de către compania Prime Kapital, conform surselor Adevărul.

„Faptele de natură penală săvârşite de către soţii Aurelia şi Marian Mincă din Piteşti, ce constau în acţiuni ce pot fi încadrate la prevederile art. 207 din Noul Cod Penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj, sens în care solicităm tragerea la răspundere penală a celor doi făptuitori”.

Marian Mică, unul din cei care se opun construcției, a transmis un mail pentru Prime Kapital în care se arată:

„Din discuţia avută la telefon şi pentru a fi de acord cu noua construcţie a Mall-ului care se doreşte să se construiască în Piteşti, cartier Tudor Vladimirescu, în calitate de vecini pentru ca noi să fim de acord dorim o despăgubire care s-a discutat telefonic de 200.000 euro pentru a ne da semnătura la notariat. În caz contrar noi vom acţiona cazul în Instanţă pentru că suntem foarte nemulţumiţi deoarece pasarela care se va face ne va periclita foarte mult liniştea cu haosul care va fi”.

Soții Mică locuiesc la câțiva zeci de metri de viitorul pasaj. Proiectul centrului comercial şi al pasajului are acord de mediu eliberat la începutul acestui an de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş.