Compania sud-coreeana Samsung a dezvaluit primul sau telefon mobil cu incarcare solara, in cadul salonului tematic de la Barcelona, acaolo unde a prezentat inca patru noi terminale.

Modelul solar este numit „Blue Earth” si este confectionat din plastic reciclat. Acesta are instalat un panou solar pe partea din spate, care ii permite incarecarea completa in 10-14 ore de expunere la lumina intensa. „Blue Earth” beneficiaza de touch screen, insa si de un pedometru, care indica distanta parcursa la pas.

De asemenea, noul „Blue Earth” poate fi alimentat si conventional, de la priza. Autonomia bateriei permite circa patru ore de convorbiri.

Potrivit reprezentantilor companiei, noul terminal ar urma sa fie lansat pe piata europeana in a doua parte a acestui an.

Samsung a mai prezentat in cadrul evenimentului de la Barcelona doua telefoane mobile cu camere foto/video de 8 megapixeli, (Ultratouch si OmniaHD), precum si doua telefoane dotate cu playere de muzica (BeatDJ si BeatDisc).

Pe de alta parte si profducatorul sud-coreean LG Electronics a prezentat un prototip de telefon mobil cu alimentare solara, in cadrul salonului din Barcelona, insa compania nu a precizat cand va avea loc lansarea pe piata a acestui terminal

Potrivit specialistilor, acest tip de telefoane cu incarcare solara tintesc persoanele care traiesc in statele dezvoltate si desfasoara activitati in aer liber, in zone lipsite de retele de electricitate.