Samsung KNOX este o soluție end-to-end care oferă un grad de securitate ridicat atât în ceea ce privește partea hardware, cât și cea software. Samsung KNOX implementează un concept numit „container”, care oferă un mediu separat de execuție pentru un set de aplicații de rulare și stocare date, verificate în avans. Aplicațiile care rulează în afara containerului au acces limitat la datele stocate in interiorul containerului, unde securitatea este gestionată de Samsung KNOX la nivel de sistem. Datele stocate de utilizatori în container sunt protejate împotriva malware-ului și atacurilor de tip phishing, precum și a tentativelor de hacking al dispozitivele furate sau pierdute.

Samsung a anunțat la începutul acestui an disponibilitatea Samsung KNOX pentru companii, oferind departamentelor IT controlul extins de care au nevoie, fără a încălca intimitatea angajaților și a afecta experiența utilizatorilor. De atunci, Samsung a extins funcțiile de securitate pentru a le permite consumatorilor să activeze conceptul container fără a implica departamentul IT și să stocheze datele personale importante în interiorul acestuia. De exemplu, imagini personale importante sau filmulețe pot fi stocate în container fără ca utilizatorii să se îngrijoreze în privința scurgerilor de date din cauza hacking-ului. În plus, utilizatorii pot alege să stocheze aplicații și date corporate, cum ar fi e-mailuri, contacte și calendare, permițând departamentului IT să gestioneze containerul prin EAS (Exchange ActiveSync Server). Aceste funcții fac din Samsung KNOX o platformă ideală pentru BYOD (Bring-Your-Own-Device to work).

Dispozitivele Samsung pe care a fost activat sistemul KNOX sunt aprobate de către Departamentul Apărării al SUA pentru a fi utilizate în rețele sale. Samsung KNOX va fi disponibil comercial la nivel mondial pe toate viitoarele smartphone-uri și tablete de ultimă generație Samsung, inclusiv GALAXY Note 3 și Galaxy Note 10.1 (Ediția din 2014). În scurt timp va fi făcut public și calendarul lansarilor KNOX pentru alte dispozitive de pe piață, cum ar fi GALAXY S III, GALAXY S4 și Galaxy Note II.