amsung Galaxy S7 edge se remarcă prin carcasa din metal care nu lasă apa să intre, ecranul de 5,5 inch Super AMOLED, 2.560 x 1.440 pixeli (534ppi), camera de 12 MP Dual Pixel procesoarele Snapdragon 820, Exynos 8890, 4GB RAM, cititor de amprentă şi încărcare rapidă şi fără fir.  Samsung Galaxy S7 are ecranul mai mic de doar 5,1 inch, poate fi şi dual SIM, în rest este identic cu edge.

Ce au adus nou sud-coreenii este camera foto cu tehnologia Dual Pixel, prima  de acest fel disponibilă pe un smartphone. Aceasta oferă imagini mai clare și mai definite, chiar și în condiții de luminozitate scăzută. Datorită tehnologiei Dual Pixel, a lentilelor mai luminoase cu apertură mai largă și pixelilor mai mari, camera dispune de o viteză de declanșare mai rapidă și  de o funcție autofocus mai precisă, chiar și în scenarii cu lumină redusă. Noul mod Motion Panorama permite realizarea fotografiilor de tip panoramă cu elemente mobile.

În plus este şi funcția Always-On Display care le permite utilizatorilor să nu rateze nicio notificare importantă și niciun apel. Samsung Galaxy S7 și S7 edge sunt certificate IP68, fiind rezistente la apă și praf.  

De asemenea, utilizatorii se pot bucura și de cel mai bun serviciu de plăți mobile, Samsung Pay. Serviciul este sigur, ușor de utilizat și acceptat de către aproape toți comercianții. Protejat prin soluția de securitate Samsung Knox, prin senzorul de amprentă și printr-un sistem avansat de tokenizare, Samsung Pay funcționează cu tehnologia NFC, MST și tehnologia codurilor de bare.

Smartphone-urile Galaxy S7 și S7 edge vor putea fi achiziționate începând cu 11 martie, dar utilizatorii din Europa beneficiază de opțiunea de pre-comandă încă de astăzi. Utilizatorii europeni care vor face pre-comandă pentru unul din modele Galaxy S7 sau S7 edge înainte de 5 martie vor primi dispozitivele începând cu 8 martie. De asemenea, aceștia vor primi și un dispozitiv Samsung Gear VR.