Samsung ar putea “fura” de la Blackberry contractele cu FBI şi Forțele Navale ale Statelor Unite, după ce sud-coreenii au primit acceptul Pentagonului la începutul acestui an.

Compania asiatică negociază un contract mai mare cu FBI şi unul mai mic cu Forţele Navale. În trecut, Blackerry a beneficiat de contracte exclusive cu diferite agenţii guvernamentale. În luna octombrie a anului trecut, Pentagonul a anunţat că va permite şi altor producători de dispozitive să participe la licitaţii. În aceeaşi lună, Agenţia Guvernamentală Americană pentru Imigraţie şi Vămi a anunţat că va înlocui terminalele Blackberry cu smartphone-uri Apple iPhone.

Samsung Galaxy S4 a fost catalogat de cei de la Pentagon ca fiind un terminal sigur pentru a putea fi utilizat de departamentele militare şi alte agenţii guvernamentale. Toate terminalele vor fi echipate cu Knox, o soluţie de securizare care oferă o protecţie de înaltă calitate a telefoanelor mobile.

Knox încorporează Android Enhanced Security (SE) şi servicii de management al integrităţii, atât în hardware, cât şi în sistemul Android. La nivelul aplicaţiilor, Knox oferă o soluţie care separă utilizarea mobilului scopul afacerilor de cea în scopuri personale. Această separare este susţinută de Android SE şi desistemul de criptarea fişierelor, oferind protecţie informațiilor şi aplicaţiilor de business impotriva scurgerilor de date şi atacurilor viruşilor şi malware.

Knox este o soluţie Samsung pentru companii, integrată în programul Samsung For Enterprise (SAFE), un efort continuu iniţiat de producător pentru a promova disponibilitatea dispozitivelor sale pentru utilizarea în cadrul companiilor.