Samsung Electronics a lansat NB30, un netbook destinat mediului de afaceri, creat să reziste la şocuri, zgârieturi, la contactul cu lichidele, iar bateria are o autonomie de până la 11 ore.

Modelul NB30 de la Samsung are un ecran de 10,1 inch, procesor Intel Atom N450 de 1,66 Ghz, hard disc de 160 de GB, wireless, webcam şi vine cu sistemul de operare Windows 7 Starter preinstalat.

Ceea ce îl face deosebit este capacitatea acestuia să reziste la şocuri şi la contactul cu lichidele de până la 50 grade Celsius. De asemenea, hard discul este prevăzut cu un senzor anti-şoc care detectează dacă netbookul se află în cădere liberă şi îndepărtează automat capul de scriere şi citire, evitând astfel deteriorarea discului şi pierderea datelor.

Netbook-ul nu conţine mercur şi consumă mult mai puţină energie datorită afişajului LED. Durată de viaţă a bateriei este de până la 11 ore.

Modeul NB30 deţine o serie de soluţii pentru siguranţa PC-ului. Aplicaţia AnyPC permite conexiunea de la distanţă la un PC de acasă sau de la birou, facilitând transferul şi vizualizarea de date din orice loc. FailSafe, serviciu împotriva furtului, este util în cazul în care laptopul tău va fi vreodată furat. Acest program permite detectarea locului unde se află netbook-ul furat şi codifică, mută sau şterge informaţiile importante.

Preţul estimativ al unui model NB30 este 400 de euro.

SURSA: Samsung