Potrivit Samsung, noul telefon, denumit Z3, va fi comercializat în India începând din data de 21 octombrie, la un preţ de 8.490 rupi (130,43 dolari). Mai scump decât predecesorul Z1, care costă 5.700 de rupi (92 de dolari), noul telefon Samsung Z3 dispune de un procesor quad-core 1,3 GHz, cuplat cu 1 GB de RAM, un ecran Super AMOLED 5 inchi cu o rezoluţie de 720p, o cameră foto dorsală de 8MP şi una frontală de 5MP, o memorie flash de 8 GB extensibilă via MicroSD şi o baterie de 2.600 mAh. 

Preţul redus al lui Samsung Z3 ar putea să-i atragă pe cumpărători de pe pieţe cum este India unde rata de penetrare a smartphone-urilor este relativ scăzută. Firma de cercetare de piaţă Counterpoint susţine că precedentul Z1 a fost cel mai vândut smartphone marca Samsung de pe piaţa din India în al doilea trimestru al acestui an, tocmai datorită preţului său redus. 

Cel mai mare producător mondial de smartphone vrea să-şi reducă dependenţa de Google Inc, al cărui sistem de operare Android este utilizat de gama Galaxy, cele mai performante smartphone-uri produse de Samsung. Grupul sud-coreean intenţionează să lanseze în acest an şi alte produse care utilizează sistemul de operare Tizen precum ceasul inteligent Gear S2 şi o serie de televizoare din gama premium. 

Sursa: Agerpres