Samsung SDI, printre clienţii căreia se numără BMW Group Volkswagen, Jaguar şi Land Rover, a precizat că uzina din apropierea Budapestei ar urma să demareze producţia în a doua jumătate a lui 2018 şi va putea să furnizeze anual baterii pentru 50.000 de automobile electrice.

„Noua uzină ne va ajuta la reducerea costurilor logistice şi la satisfacerea rapidă a cererilor venite de la clienţii noştri, având în vedere că mai multe companii europene au uzine de producţie în jurul Ungariei", a informat Samsung SDI, o companie afiliată concernului Samsung Electronics, într-un comunicat de presă.

Aceasta va fi cea de a treia uzină la care Samsung SDI va produce baterii destinate automobilelor electrice, după cele de la Ulsan (Coreea de Sud) şi Xian (China).

Rivalul LG Chem intenţionează, la rândul său, să construiască în Polonia o uzină pentru producţia de baterii destinate automobilelor, electrice în ideea de a răspunde la cererile crescute venite din partea producătorilor europeni.

Firma japoneză de cercetare de piaţă B3 estimează că piaţă globală de automobile electrice va ajunge la o valoare de 20.700 miliarde woni (aproximativ 18 miliarde de dolari), de la aproximativ 3.700 miliarde woni în 2013. Pentru a răspunde la creşterea cererii, Samsung SDI a anunţat anterior că intenţionează să investească aproximativ 3.000 de miliarde woni în producţia de baterii destinate automobilelor electrice până în 2020.