Barry Callebaut are produse de ciocolată infectate cu salmonella

Korneel Warlop, purtător de cuvânt al companiei elvețiene Barry Callebaut, a declarat joi că producția a fost oprită în fabrica care produce ciocolată lichidă în loturi angro pentru 73 de clienți.

„Toate produsele fabricate de la test au fost blocate. Barry Callebaut contactează în prezent toți clienții care ar fi putut primi produse contaminate. Producția de ciocolată în Wieze rămâne suspendată până la o nouă notificare”, a declarat joi Korneel Warlop, în cadrul unui interviu acordat agenției de presă AFP.

Acesta a adăugat că majoritatea produselor contaminate cu salmonella sunt încă pe website-ul oficial al Barry Callebaut, însă firma și-a contactat deja toți clienții și le-a cerut să nu trimită niciun produs făcut de pe 25 iunie la fabricile de ciocolată din Wieze (un sat din provincia belgiană Flandra de Est).

„Siguranța alimentelor este de cea mai mare importanță pentru Barry Callebaut și această contaminare este destul de rară. Avem o carte și proceduri bine definite de siguranță alimentară”, a anunțat joi Barry Callebaut, potrivit sursei citate anterior.

Până acum, nu a fost raportat niciun consumator infectat cu salmonella

AFSCA (Agenția pentru Siguranța Alimentelor din Belgia) a fost informată recent, iar un purtător de cuvânt a spus că a deschis deja o anchetă. Fabrica de la Wieze nu face produse de ciocolată pentru a fi vândută direct consumatorilor, de aceea firma nu are motive să creadă că toate produsele contaminate cu salmonella au ajuns pe rafturile magazinelor alimentare.

Până acum, nu a fost raportat niciun consumator infectat cu salmonella, bacterie patogenă intestinală care cauzează unele boli infecțioase. Menționăm faptul că salmonella este cauza celor mai răspândite toxiinfecții alimentare din întreaga lume.

Barry Callebaut este un producător belgiano-elvețian de cacao ciocolată, având o producție anuală medie de 2,2 milioane de tone de cacao și ciocolată. Barry Callebaut a fost creată în anul 1996 prin fuziunea producătorului belgian de ciocolată Callebaut și a companiei franceze Cacao Barry. În prezent, are sediul în Zürich (Elveția) și operează în peste 30 de țări din întreaga lume.

Cacao Barry a fost fondată în Hardricourt (Franța), în anul 1842, de către Charles Barry, un englez cu pasiune pentru explorarea Africii. În timpul călătoriilor sale în Africa, acesta a intrat în contact cu boabele de cacao, o componentă majoră în producția de ciocolată. Astfel, compania a început să producă ciocolată în 1911.