Consiliul Județean Constanța a aprobat o hotărâre prin care serviciile de pază vor fi remunerate cu sume care ajung să fie și cu 50% mai mari decât ofertele operatorilor privați de pe piața constănțeană. Nu mai puțin de 1.5 milioane euro au fost alocate în total serviciilor de pază, pentru anul 2019.

În urma hotărârii votate de consilierii PSD-PMP-ALDE, paznicii obiectivelor care aparțin Consiliului Județean Constanța vor fi plătiți cu 24, 37 lei/oră, ceea ce generează un salariu de aproape 1000 euro pe lună.

„Consilierii liberali au votat împotrivă, insă proiectul de hotărâre a fost aprobat cu sprijinul PSD-PMP și ALDE. „Este inadmisibil ca, în condițiile în care este nevoie de investiții în aparatura spitalului județean, în școlile din județ, în infrastructura județeană, în drumuri și poduri, cei de la conducere să nu aibă ochi pentru aceste probleme. Găsesc, însă, bani pentru unele direcții ale Consiliului care ”taie frunză la câini”. Cu acest contract, se lasă impresia că cei de la Conducerea Consiliului Județean sunt mai bine păziți decât președintele României” a comentat Marian Crușoveanu pentru EVZ.