Georges Mandel, fost secretar al lui Clemenceau, un om ponderat, taciturn, socotit ultrareacționar și care purta cele mai înalte gulere tari din toată Franța, făcea vâlvă în Paris la sfârșitul anului 1935 prin lansarea S.V.P.

Ideea de la care a plecat ministrul poștei franceze, Georges Mandel, când a pus bazele acelui serviciu telefonic, a fost să ofere publicului, într-o lume tot mai cuprinsă de probleme complexe și de tot felul de specializări, un izvor de informații.

Pe scurt, mulțumită S.V.P. un simplu proprietar al unui post telefonic putea afla când începe sesiunea de toamnă a consiliului de război, ce curs aveau cutare acțiuni în ziua respectivă, cât de înaltă era zăpada în stațiunea sa preferată de schi.

Spre a găsi răspunsul la aceste întrebări trebuia să piardă cel puțin o jumătate de zi, alergând, ciocănind la diverse porți și întrebând în stânga și în dreapta. Pentru o taxă de la unu la zece franci, S.V.P. rezolva orice.

Serviciul avea un corp de specialiști bine pregătiți, o bibliotecă imensă și o armată de comisionari și oameni de încedere, care să ducă la îndeplinire orice misiune.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric