Oamenii de știință de la Universitatea din Melbourne au concluzionat că un organism cu o imunitate bună poate învinge singur infecția cu coronavirus.

Femeia în cauză a fost depistată cu simptome specifice COVID-19 atunci când a ajuns în Australia din Wuhan. Aceasta nu avea vicii și nu avea afecțiuni patologice, iar pe toată durata spitalizării medicii nu i-ai administrat medicație. Singura măsură pe care medicii au luat-o a fost hidratarea permanentă a pacientei, pentru menținerea echilibrului de apă din organism.

După două săptămâni aceasta s-a vindecat singură, în totalitate. Conform rezultatelor analizelor, care au fost publicate în Nature, sistemul ei imunitar a reacționat specific unei gripe sezoniere obișnuite.

„Studiul nostru demonstrează că, deși COVID-19 este generat de un virus nou, pe durata de însănătoșire a persoanelor fără probleme anterioare de sănătate, răspunsul imunitar este unul ferm și stabil, la fel cum se întâmplă în cazul banalei gripe”, a relatat unul dintre autorii studiului, Katherine Kedzierska.