Inspectorii au efectuat, noaptea trecută, un control în zona centrală a Capitalei pentru a depista și sancționa taximetriștii care obișnuiesc să refuze cursele sau să propună alte prețuri decât cele stabilite de aparatul de taxat.

Polițiștii locali au acționat în zonele Str. Halelor / Str. Șelari și Calea Victoriei / Splaiul Independenței. Au fost verificate documentele de transport aferente unui număr de 57 autovehicule și au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 34.800 lei, conform Legii 38/2003.

Ca măsuri complementare, polițiștii locali au reținut două autorizații de taxi, iar în alte trei cazuri urmeaza să fie sesizate alte autorități de autorizare.

Acțiunea de vineri noapte face parte dintr-un set de măsuri care sunt aplicate în vederea descurajării taximetriştilor de a mai practica tarife preferenţiale sau de a refuza curse, nereguli ce sunt aduse, zilnic, de către bucureșteni, în atenția D.G.P.L.C.M.B.

Dacă vi se întâmplă și vouă să fiți victimele taximetriștilor depuneți reclamații la Poliție și lucrurile se pot îndrepta.