Curtea de Conturi, instituție condusă de Mihai Busuioc – omul de încredere al lui Liviu Dragnea, declanșează controale la Administrația Prezidențială, SRI și STS pentru a verifica modul de cheltuire a banului public, scrie G4media.

Informația apare într-un document oficial al instituției – programul de activitate pe semestrul II din acest an.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a cerut, vineri, Comisiei de supraveghere a Serviciului Român de Informaţii să demareze de urgenţă o anchetă care să cerceteze „eventualele fapte ilegale” săvârşite de SRI, adăugând că şi Inspecţia Judiciară ar trebui să se autosesizeze în legătură cu protocoalele de cooperare dintre instituţii din Justiţie şi SRI.

„Ca preşedinte al Camerei Deputaţilor cer Comisiei de Supraveghere a SRI să demareze de urgenţă o anchetă care să cerceteze eventualele fapte ilegale săvârşite de SRI şi să scoată la lumină toate amănuntele acestei poveşti. Cred că, la rândul ei, Inspecţia Judiciară trebuie să se autosesizeze în legătură cu aceste protocoale şi să pornească o anchetă la Parchetul General. E inacceptabil ca o ţară întreagă să fie minţită în acest fel iresponsabil şi lipsit de ruşine”, a scris Dragnea, pe Facebook.

În opinia sa, aceste protocoale „ar fi trebuit să nu mai existe”, în condiţiile în care CCR „a găsit neconstituţional amestecul ofiţerilor din servicii în cercetarea penală”.