Vești de ultimă oră pentru românii care își doresc să călătorească sau care sunt deja în vacanțe. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 5 noiembrie 2021, Hotărârea 97 privind aprobarea Listei cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată și Hotărârea 98 privind acceptarea donației oferită de Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie ce constă în măști faciale de uz medical.

 

 

 

Hotărârea integrală a CNSU: HCNSU nr. 97 din 04.11.2021

 

 

În ceea ce privește modificările din ultima săptămână, mai multe țărin din Europa au intrat aici, pe când SUA a ieșit în sfârșit din Zona Roșie.

 

Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Ce țări au intrat în zona roșie

 

„În privința listei statelor cu risc epidemiologic, principalele modificări sunt:

 

 

– în zona roșie au intrat: Cehia, Ungaria, Danemarca, Islanda, Luxemburg, Maldive și Insulele Cayman;

 

– în zona galbenă au intrat:

 

• din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Statele Unite ale Americii și Saint Kitts și Nevis;

 

• din zona verde, în urma creșterii incidenței: Polonia, Norvegia, San Marino și Andorra;

 

– în zona verde au intrat: Israel, Cuba, Costa Rica, Guyana, Bahamas, Grenada, Sint Maarte”, arată CNSU.

 

Lista întreagă a țărilor cu risc epidemiologic:

 

Anexă la HCNSU nr. 97 din 04.11.2021

 

 

Amintim faptul că România se menține în zona roșie cu o incidență de 9,7, din cauza exploziei de infectări. Potrivit datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategică, până joi, 4 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.685.264 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 8.910 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Totodată, 1.453.774 de pacienți au fost declarați vindecați.

 

De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 8.971 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 125 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

 

În ceea ce privește numărul deceselor, până astăzi, 49.604 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 03.11.2021 (10:00) – 04.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 489 de decese (255 bărbați și 234 femei), din care 55 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.