Cine este favorit la Primăria Capitalei

Cine este favorit la Primăria Capitalei. Potrivit ultimului sondaj, Nicușor Dan, susținut de ADU, se află în fruntea curselor pentru Primăria Municipiului București, cu un procent de aproximativ 37%, înregistrând o evoluție relativ constantă a voturilor.

Potrivit lui Mirel Palada, Gabriela Firea, candidatul PSD, și Cristian Popescu Piedone, din partea PU-SL, își împart aproape în mod egal baza de votanți. Sunt însă considerabil în urma lui Nicușor Dan, cu procente de 23%, respectiv 18%. Firea a înregistrat o evoluție constantă, în timp ce Piedone a înregistrat o scădere.

Sebastian Burduja, candidatul PNL, a cunoscut o creștere semnificativă de la ultimul sondaj Sociopol. Aproape l-a egalat pe Piedone, cu 16% din voturi.

Mihai Enache, reprezentantul AUR, a obținut 5% din voturi, în scădere față de sondajul anterior Sociopol.

Restul candidaților au obținut procente reziduale, sub 1%, a mai scris sociologul pe Facebook.

Participarea la vot se prefigurează a fi una ridicată, ușor peste 40%.

În acest ritm, nici Firea, nici Piedone, nici Burduja nu par să aibă șanse să-l ajungă din urmă pe Nicușor Dan.

Astfel, Mirel Palada a concluzionat că este posibil ca Nicușor Dan să se fi desprins deja ca favorit pentru câștigarea alegerilor, dacă se păstrează actuala configurație a candidaților.

Nicușor Dan, pe primul loc și în sondajul CURS

Conform unui sondaj recent realizat de CURS în perioada 22-30 aprilie, Gabriela Firea (PSD) se află pe locul doi în intenția de vot pentru funcția de Primar General al municipiului București. Această poziție a fost obținută la doar o săptămână distanță de la intrarea sa în cursa electorală. Conform sondajului CURS, lupta pentru Primăria Capitalei este strânsă, fiind în prezent trei candidați care sunt separați de doar patru procente.

Potrivit sondajului CURS, Nicușor Dan (independent), susținut de USR, PMP, Forța Dreptei și REPER, se situează pe primul loc și este cotat cu 29% din voturi. Procentajul său a înregistrat o scădere imediat după intrarea în cursă a candidaților PNL și PSD. Sondajele anterioare arată că Nicușor Dan înregistra 38,5% într-un sondaj INSCOP, 37% într-un sondaj realizat de SOCIOPOL și 31% într-un sondaj Avangarde (comandat de PSD), toate aceste sondaje fiind publicate săptămâna trecută.

Potrivit ultimului sondaj CURS, candidatul PSD, Gabriela Firea, înregistrează o creștere semnificativă în intenția de vot, ajungând la 26%. Aceasta este în creștere față de alte sondaje recente, unde a obținut 21,4% în sondajul INSCOP, 22% în sondajul SOCIOPOL și 24% în sondajul Avangarde. Mai multe puteți citi aici.