Ce avere vor moșteni copiii lui Silvio Berlusconi și Marta Fascina, partenera sa de viață?

La scurt timp după ce s-a încheiat înmormântarea lui Silvio Berlusconi, fostul premier al Italiei, în spațiul public au apărut primele zvonuri despre testamentul său. Potrivit presei italiene, testamentul său ar fi fost modificat înainte de a se interna la un spital din Milano, unde a decedat.

Potrivit zvonurile care au apărut în spațiul public, Silvio Berlusconi și-a împărțit averea în mod egal între Pier Silvio și Marina, copiii săi și ai Carlei Dall’Oglio (prima soție), și între ceilalți trei copii ai săi (Eleonora, Barbara și Luigi, născuți de a doua sa soție: Veronica Lario), în timp ce Marta Fascina va fi exclusă formal de la moștenirea sa pentru că nu este soția lui din toate punctele de vedere.

Momentan, se știe că Pier Silvio Berlusconi, fiul său, va fi, în continuare, directorul general la Mediaset, în timp ce fiica sa, Marina Berlusconi, va fi președintele companiei Mondadori.

Silvio Berlusconi și-a schimbat testamentul pentru a o favoriza pe Marta Fascina

În prezent, testamentul său se află în posesia notarului Arrigo Roveda. Potrivit Corriere della Sera, fostul premier al Italiei și-ar fi modificat testamentul pentru a o favoriza pe Marta Fascina.

Totuși, potrivit sursei citate anterior, momentan, nu există informații certe cu privire la conținutul testamentului lui Silvio Berlusconi, însă alte agenții de presă din Italia, precum MilanoFinanza și QuiFinanza, speculează că Marta Fascina ar putea moșteni în jur de 100 de milioane de euro, plus reședința de la vila Arcore și o altă proprietate imobiliară.

Silvio Berlusconi s-a stins din viață luni, 12 iunie 2023

Luni, 12 iunie 2023, Silvio Berlusconi s-a stins din viață din cauza unor grave probleme de sănătate. Acesta a decedat la onorabila vârstă de 86 de ani la un spital din Milano (Italia) din cauza unei complicații cauzată de COVID-19, apărută în urma unei infecții pulmonare.

În primăvara acestui an, el a petrecut șase săptămâni în Spitalul San Raffaele din Milano, urmând un tratament pentru o infecție pulmonară legată de o leucemie mielomonocitară cronică. Leucemia mieloidă cronică este un tip de cancer al sângelui care afectează în principal persoanele cu vârsta de peste 60 de ani. În momentul diagnosticării, cadrele medicale au zis că fostul premier al Italiei a fost supus unui „tratament citoreductiv specializat” și chimioterapiei.