Senatorul povestește că încă din copilărie, din școală a condus mișcări de protest. Diana Șoșoacă mărturisește că nu i-a plăcut să poarte bentiță în școală și avea o problemă și cu sarafanul pe care îl rupea mereu. Ea spune că întotdeauna a avut haine de schimb în ghiozdan și pleca de la școală îmbrăcată altfel, trend care s-a răspândit rapid și printre ceilalți elevi.

„Eu aveam o problemă. Nu-mi plăcea să port bentiță și nu purtam. Și mai aveam o problemă, sarafanul îl rupeam în părți și întotdeauna aveam în ghiozdan haine cu care să mă îmbrac și plecam de la școală îmbrăcată altfel. Și după mine s-a luat toată școala. Ca formă de protest când nu puteam să ne îmbrăcăm ne rupeam sarafanele în lateral. Eu am condus această mișcare!”, a mai spus senatorul.

Mă opun și dacă dați în mine vă rup linia!

De asemenea, profesoara sa de limba română, pe care o apreciază foarte mult, avea însă un obicei prost: era foarte dură. Diana Șoșoacă mărturisește că profesoara îi bătea pe elevi cu linia, dar atunci când i-a venit rândul a protestat: „tovarășa mă opun și dacă dați în mine vă rup linia!”

„Îmi aduc aminte aveam, Dumnezeu s-o odihnească, una dintre cele mai bune profesoare de limba româna, pe care am avut-o și la latină. Era foarte dură și ne jignea, avea un anumit stil, dar totuși ea ne-a învățat să vorbim cu amplitudinea gurii. Te pocnea dacă nu.

Dacă unul dintre noi greșea, ori îl pâram, ori eram toți pedepsiți cu o riglă imensă de lemn, cu care ne rupea mâinile (…) Mulți aveau efectiv răni în palmă.

Și a venit la mine (n.r. profesoara): Iovanovici întinde mâna! Și eu am spus: tovarășa mă opun și dacă dați în mine vă rup linia! Și ea a ridicat linia, eu smulg linia din mână și obișnuită ca la țară o rup pe genunchi. A vrut să mă pocnească, evident m-am dat la o parte și i-am prins mâna. I-am spus: dacă îndrăzniți să dați în mine o pățiți! În mine nu dă decât mama și familia mea.

M-au dus în cancelarie, a venit și mama. (…) I-am spus că a încercat să dea în mine. Au existat niște discuții și a spus: în copii nu aveți voie să dați. Mama s-a dus cu reclamații la minister, până la ministru și din momentul acela au încetat bătăile la noi în clasă. Deci se putea și pe vremea aceea.

Iar eu am rămas, îmi spunea diriginta mea, care a fost a doua mamă, pentru că mă iubea enorm de mult, că o să ajung un foarte bun jurnalist, ori un foarte mare avocat. Și îmi zicea de pe vremea aceea Avocatul Poporului”, a mărturisit Diana Șoșoacă.

Sursă foto: YouTube EVZ Capital