S-a afla de ce a murit Maradona! Legenda fotbalului argentinian a fost lăsat să agonizeze

În urma publicării raportului, un document de 70 de pagini, a ieșit la iveală faptul că Diego Maradona a început să moară cu cel puțin 12 ore înainte de a fi găsit fără suflare. Raportul mai arată că echipa medicală i-a acordat un tratament inadecvat și a fost lăsat să agonizeze.

Declaraţiile a două dintre cele cinci fiice ale fostului căpitan al Argentinei, Gianinna (31 de ani) şi Jana (24 de ani), care l-au arătat pe neurochirurgul Leopoldo Luque drept responsabil pentru deteriorarea stării de sănătate a tatăl lor, au dus la iniţierea de proceduri legale.

Maradona ar fi avut mai multe șanse la viață dacă ar fi fost internat

Comisia medicală formată din douăzeci de experţi, inclusiv legiştii care au efectuat autopsia şi specialişti din diferite discipline medicale, concluzionează că fostul campion mondial “ar fi avut şanse mai mari de supravieţuire” dacă ar fi fost internat într-un centru de îngrijire.

“Ţinând cont de tabloul clinic, clinico-psihiatric şi de starea generală precară, el ar fi trebuit să îşi continue reabilitarea şi tratamentul interdisciplinar într-o instituţie adecvată”, se arată în document.

Șapte persoane sunt vizate de anchetă

Ancheta vizează şapte persoane: neurochirurgul Leopoldo Luque, psihiatrul Agustina Cosachov, un psiholog, doi infirmieri (un bărbat şi o femeie), supraveghetorul acestor infirmieri şi un medic.

În Argentina, pedepsele pentru abandon prin neglijenţă sau omucidere involuntară variază de la cinci la cincisprezece ani de închisoare.

Sursă foto: Dreamstime