Momente de panică în Pacific, la un exerciţiu al Marinei ruse! O rachetă scăpată de sub control s-a prăbuşit, la câţiva metri de nava de pe care a fost lansată.

Totul se putea încheia cu o uriaşă tragedie!

Totul s-a întâmplat în cadrul unui exerciţiu al Marinei ruse, efectuat recent în Oceanul Pacific, deşi data exactă la care a avut loc incidentul nu se cunoaşte.

Racheta rusească de croazieră, de tip Kalibr, se roteşte necontrolat, imediat după lansarea de pe nava distrugător, iar câteva secunde mai târziu se prăbuşeşte în apă, la doar câţiva metri distanţă de navă.

În filmare, se poate vedea cum racheta continuă să ardă şi sub apă timp de mai multe secunde.

Aceste imagini au fost filmate de către reprezentanţi ai armatei ruse, însă este deja bănuită o scurgere de informaţii, având în vedere că totul a fost difuzat în premieră pe reţeaua de socializare rusească Telegram, potrivit Digi24.

Distrugătorul fusese recent modernizat şi a devenit capabil să lanseze rachete Kalibr

Pe data de 27 aprilie, postul de televiziune al armatei ruse a postat imagini cu o lansare reuşită a unei rachete în cadrul exerciţiilor militare desfăşurate de către Flota Pacificului, ce au avut loc în Marea Japoniei la începutul lunii aprilie.

Nu se ştie însă când a fost filmat acest exerciţiu nereuşit, cu racheta scăpată de sub control. Distrugătorul care a efectuat acest test a revenit recent în Flota rusească din Oceanul Pacific, nava fiind anterior supusă unei serii de reparaţii şi modernizări, inclusiv în ceea ce priveşte capacitatea de a lansa rachete de tip Kalibr.

Racheta Kalibr (sau SS-N-30A, potrivit codificării NATO) este o rachetă de croazieră subsonică folosită de marina militară pentru lovirea ţintelor terestre.Racheta are o rază de acţiune între 1.500 şi 2.500 de kilometri.

Rachetele Kalibr au fost utilizate pentru prima dată în luptă în octombrie 2015, atunci când Flota rusă din Marea Caspică a lansat Kalibr pentru a lovi ţinte în Siria.

Sursa foto: Dreamstime