Rusia lansează și mai multe amenințări! Dacă îngrijorările sale sunt ignorate, urmează „cele mai grave consecinţe”

Autoritățile de la Moscova au vorbit despre întărirea militară a SUA şi NATO în Ucraina şi la frontierele Rusiei și au subliniat că „acest lucru poate fi evitat dacă Washingtonul reacţionează pozitiv la propunerile noastre”.

„Acest lucru poate fi evitat dacă Washingtonul reacţionează pozitiv la propunerile noastre de acord privind garanţiile de securitate, la care sperăm să primim un răspuns scris din partea SUA articol cu articol săptămâna viitoare”, a transmis Ministerul rus de Externe, în cadrul unui comunicat.

Poziția respectivă i-a fost transmisă şefului diplomaţiei americane

De asemenea, ministerul a subliniat că poziția respectivă i-a fost transmisă şefului diplomaţiei americane, Antony Blinken, care s-a întâlnit vineri la Geneva cu omologul său rus Serghei Lavrov.

„Antony Blinken a fost clar informat că a ignora în continuare îngrijorările legitime ale Rusiei legate în principal de exploatarea militară în derulare de către SUA şi aliaţii lor din NATO a teritoriului Ucrainei, în contextul unei mobilizări la scară largă a unor forţe şi mijloace ale Alianţei în apropierea frontierelor noastre, va avea cele mai grave consecinţe”, au subliniat autoritățile de la Kremlin.

Mai mult, Rusia a insistat în cadrul acestei întâlniri și asupra „stabilirii unui dialog direct” între Kiev şi separatiştii proruşi din estul Ucrainei, unde războiul început în 2014 a rezultat în peste 13.000 de decese.

Blinken şi Lavrov au constatat că relaţiile ruso-americane „sunt într-o stare nesatisfăcătoare”

Blinken şi Lavrov au constatat că relaţiile ruso-americane „sunt într-o stare nesatisfăcătoare” şi au convenit să continue „normalizarea funcţionării” misiunilor lor diplomatice, afectate de seriile de expulzări reciproce şi de probleme privind vizele, potrivit informațiilor transmise în comunicatul respectiv.

Rusia este în favoarea reluării unei prezenţe diplomatice depline pe o bază reciprocă”, a subliniat diplomaţia de la Moscova, cerând în acelaşi timp „restituirea rapidă a bunurilor diplomatice ruse confiscate de autorităţile americane”.

„Nu ştiu dacă suntem pe calea cea bună, voi şti când vom avea răspunsul” din partea SUA, a declarat Lavrov, punctând că a convenit cu Blinken că „un dialog rezonabil este necesar” astfel încât „emoţia să scadă”.

„Nu aveam aşteptări asupra unui progres major astăzi, dar cred că acum suntem pe drumul cel bun pentru a înţelege preocupările şi poziţiile fiecăruia”, a rezumat la rândul secretarul de stat american.