Divizia de Real Estate a Grupului RTC, Rimobi, a anuntat modificarea primului sau proiect rezidential, proiect situat in Sibiu. Proiectul rezidential Theresianum a fost demarat in luna aprilie 2008 si este construit pe malul Cibinului, absorbind o investitie de 7 milioane de euro.

Conform declaratiei CEO-ului Rimobi, Mariana Radu, modificarea a constat in recompartimentarea unei parti dintre locuintele de trei camere, in locuinte de 2 camere si respectiv garsoniere. Acest lucru a dus la sporirea numarului de unitati locative de la 97, cate au fost anuntate initial, pana la 120.

In ceea ce priveste vanzarile, Mariana Radu a declarat ca pana in acest moment au fost vandute doar 4 locuinte, catre investitori, pe fondul inexistentei unei campanii de promovare. In luna august insa Rimobi a incheiat un parteneriat cu Euroest Invest iar reprezentantii companiei se asteapta ca cele 116 apartamente ramase sa fie vandute pana la finalizarea proiectului in octombrie 2009. Privind pretul locuintelor, CEO Rimobi a anuntat ca acesta porneste de la 800 de euro pe metrul patrat, insa ar putea creste cu cel mult 20% pana la finalizare.

Ansamblul rezidential Theresianum se afla langa fabrica Flaro, detinuta tot de grupul RTC. Mariana Radu a declarat, de asemenea, ca in urmatorii ani are in plan sa relocheze unitatea Flaro la cativa kilometri de Sibiu, la Sura Mica. Aici grupul detine un teren de 4 hectare pe care vor fi construite spatii logistice. In urma relocarii Flaro compania vizeaza extinderea proiectului Theresianum.

Theresianum va fi construit pe un teren de aproximativ 3.800 de mp, fiind format din trei imobile, legate functional la nivelul subsolului si care au un regim de inaltime de P+4+M. Suprafata construita va fi de 11.300 mp din care apartamentele vor ocupa 9.330 mp. Complexul va pune la dispozitia locatarilor si 120 de locuri de parcare, dintre care 53 subterane.

RTC a hotarat, de asemenea, o recompartimentare a locuintelor si in cadrul proiectului rezidential pe care il dezvolta in Bucuresti, apartamentele de 4 camere fiind trasformate in apartamente de 2 camere. Acesta va fi construit in zona Vitan (strada Fizicienilor) si va cuprinde un imobil de 15 etaje supraterane care vor asigura 135 de locuinte. Investitia estimata este de 16 milioane de euro iar constructia va fi demarata in cel mai scurt timp, proiectul fiind in faza de selectie a constructorului.

Grupul RTC va demara in curand si constructia unei cladiri de birouri in Capitala, in zona Bucurestii Noi.

CEO Rimobi, Mariana Radu, a declarat, de asemenea, ca isi mentine intentiile pe termen lung privind livrarea in fiecare an a cate unui proiect rezidential.

Rimobi, parte a Grupului RTC, reunsete companii cu activitati in domeniul imobiliarelor si constructiilor. Principalele firme ale diviziei de imobiliare si constructii sunt: Euros Trading, Forum Center, Viva Center, Arstate, Elena si Benedict Consulting, MTT Training Services, PS Management, Dezvoltari Imobiliare, MM Timex si Anrati. Rimobi administreaza peste 11.000 mp birouri, 4.500 mp spatii comerciale, 45.000 mp spatii depozitare si 570.000 mp teren.