Romtelecom estimează că va încheia anul 2009 cu un rezultat mai bun decât cel raportat în 2008 în privinţa profitabilităţii, iar obiectivul managementului companiei pe partea de venituri este ca rata de reducere să fie sub cea a Produsului Intern Brut (PIB), prognozată de autorităţi la 8-8,5%.

În primele şase luni, potrivit datelor grupului elen OTE, cel mai mare operator local de telefonie fixă a obţinut venituri de 408,7 milioane euro, în scădere cu 7,6% faţă de rezultatul din intervalul ianuarie-iunie 2008, în timp ce profitul operaţional înainte de includerea deprecierii şi amortizării (OIBDA) a crescut cu 8,5%, la 134,9 milioane euro, după reducerea puternică a costurilor programului de disponibilizări voluntare.

„În situaţii de criză, dar nu numai, orice companie urmăreşte creşterea veniturilor şi reducerea costurilor. Pentru acest an, obiectivul Romtelecom a fost situarea ratei de reducere a veniturilor sub cea pe care o va consemna PIB al României în 2009, iar scăderea costurilor să ajute la obţinerea unui rezultat mai bun în privinţa profitabilităţii decât în 2008”, a declarat, directorul general al Romtelecom, Yorgos Ioannidis.

În 2008, veniturile Romtelecom au stagnat în jurul valorii de 870 milioane de euro, însă rezultatul EBITDA al companiei a scăzut cu 15,6%, la 253,6 milioane euro, afectat de costuri excepţionale de 38 milioane euro generate de programul de eficientizare. Pierderile operaţionale anunţate de grupul OTE pentru Romtelecom pentru anul 2008 s-au ridicat la 36,2 milioane de euro, de la un profit operaţional de 8,1 milioane de euro în 2007.

SURSA: Mediafax