Romtelecom a inregistrat in 2007 un profit in scadere cu 21 de milioane de duro datorita consolidarii unei parti mari din pierderile suferite de Cosmote dar si de impactul pe care l-au avut investitiile mari si aprecierea leului, se arata intr-un comunicat al companiei.

Această combinaţie de venituri mai mici şi cheltuieli operaţionale mai mari a condus la o scădere a profitului înainte de deducerea dobânzilor, impozitelor, deprecierii şi amortizării (EBITDA) la puţin peste 300 milioane euro (reprezentând o rată de 34,4%).

Numărul clienţilor pentru serviciile de Internet de bandă largă ClickNet a crescut cu peste 300%, în timp ce serviciul de televiziune prin satelit Dolce a atras aproape 400.000 de clienţi în primul an de la lansare (aceasta fiind una dintre cele mai ridicate rate de creştere din Europa pentru un asemenea serviciu).

Gradul de utilizare a serviciilor de telefonie fixă a crescut semnificativ, mai ales traficul naţional, care s-a mărit, spre exemplu, cu 60% în ultimul trimestru din 2007, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului anterior, se mai arata intr-un comunicat al Romtelecom.

Data: 20 martie 2008

Sursa: Romtelecom