Rompetrol a închiriat 9.300 mp, reprezentând şase etaje, într-unul dintre cele două imobile ale proiectului City Gate, dezvoltat de Globe Trade Center în Piaţa Presei Libere din Capitală, unde vor fi relocate din aprilie birourile grupului din Bucureşti şi Ploieşti.

Pe lângă spaţiile de birouri din turnul de nord al proiectului de birouri, tranzacţia a vizat şi închirierea a 200 de locuri de parcare, se arată într-un comunicat al CBRE-Eurisko, firma de servicii imobiliare care a intermediat preluarea.

„Această tranzacţie va asigura un grad de ocupare de 100% a turnului de nord, City Gate fiind una dintre cele mai mari clădiri de birouri din punctul de vedere al suprafeţei închiriabile din Bucureşti. Relocarea Rompetrol în această zonă alături de Romtelecom, Millenium Bank, AutoItalia şi Microsoft, vine ca o confirmare a tendinţei de repoziţionare a Central Business District (zona de afaceri centrală – n.r.) spre nordul Capitalei, iar faptul ca anul 2010 începe cu o tranzacţie importantă nu poate fi decât un semnal pozitiv pentru piaţa de birouri din Capitală”, a declarat Victor Răchită, account manager CBRE|Eurisko.

Optimizarea activităţii

Reprezentanţii Rompetrol apreciază că relocarea activităţilor din Bucureşti şi Ploieşti este o măsura care face parte din planul de optimizare a activităţilor derulate de grup în România.

„Măsura va asigura prin centralizarea activităţilor din Bucureşti şi Ploieşti o îmbunătăţire semnificativă a coordonării operaţiunilor derulate, dar şi a costurilor administrative. În prezent, Rompetrol are în Bucureşti birouri în zece amplasamente diferite”, a declarat Laurenţiu Păun, directorul de achiziţii al groupului Rompetrol.

City Gate este format din două turnuri cu câte 18 etaje fiecare, cu o suprafaţă închiriabilă de 43.000 de metri pătraţi, la subsolul cărora se află o parcare cu o capacitate de 1.000 de locuri. Grupul Rompetrol este controlat integral de compania KazMunaiGaz din Kazahstan.

SURSA: Mediafax