Producătorul de gaze Romgaz, companie deţinută de statul român, anunţă că va avea o nouă sucursală la Drobeta-Turnu Severin, ca parte a strategiei de dezvoltare.

“Consiliul de Administraţie al Societăţii Naţionale de Gaze Naturale Romgaz a aprobat în şedinţa de vineri, 18 septembrie 2020, înfiinţarea în structura Romgaz a unei sucursale care se va numi Sucursala de Furnizare Gaze Naturale Drobeta-Turnu Severin (sucursală).

Decizia vine în contextul în care compania doreşte să se dezvolte, dar fără a se limita la activitatea de furnizare gaze naturale către clientul final, şi în alte zone decât cele acoperite la momentul de faţă de punctele de lucru şi sucursalele actuale”, transmite Romgaz.

În plus, conducerea producătorului de gaze are în vedere necesitatea gestionării participării companiei la proiectele de dezvoltare şi furnizare reglementate de memorandumul încheiat între Romgaz şi SC Mehedinţi SA. Cele două părţi au convenit să colaboreze pentru dezvoltarea proiectului “Puncte termice pentru producerea de energie termică”, în cadrul căruia se urmăreşte gazelor naturale pentru producerea agentului termic, potrivit news.ro.

“Cooperarea dintre cele două părţi va contribui la dezvoltarea unor practici de implementare avantajoase şi rapide, în interesul consumatorului final pentru asigurarea continuităţii în alimentarea cu energie termică”, mai transmit reprezentanţii Romgaz.

“Semnarea memorandumului de înţelegere între cele două companii şi înfiinţarea Sucursalei Drobeta Turnu-Severin este, de fapt, primul pas făcut de Romgaz pentru a deveni jucător activ pe piaţa distribuţiei şi furnizării de gaze naturale”, declara pe 11 septembrie, la evenimentul de semnare a memorandumului, Adrian Volintiru, director general Romgaz.

Producţia Romgaz a crescut cu 10%, iar gazele de pe piaţă internă s-au ieftinit

Recent, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, anunţa că gazele pe piaţa din România s-au ieftinit, ca urmare a creşterii producţiei interne. El a explicat că producţia Romgaz a crescut cu 10%, după ce a fost întărită echipa managerială, care a decis deschiderea unor sonde.

„Preţul din iarna 2020 va fi mai mic decât 2019, asta cu certitudine”, a mai spus ministrul.

În plus, ministrul a arătat că la 1 iulie, piaţa gazelor s-a liberalizat şi a fost schimbată obligaţia de piaţă centralizată cu un gas release program, unde s-a legat preţul gazelor din România de preţul bursei regionale de la Viena, Baumgarten.

„Aşa cum am preconizat, oferta de gaze din România este mai mare decât cererea şi, evident, avem o ieftinire a preţului gazelor, ajungând sub preţul bursei de la Viena, astfel că fluxul de gaze este şi de ieşire din România”, declara Virgil Popescu la Digi24.