Un caz răsunător a avut loc în Cluj, după ce Serviciile Secrete SUA au descins împreună cu cei de la DIICOT România în locuința unul clujean cunoscut internațional pe piața tranzacțiilor cu criptomonede. Marți dimineața, anchetatorii au ridicat de la domiciliul directorului Vlad Nistor, CEO al COINFLUX, mai multe stick-uri USB, hard-disk-uri și laptopuri, scrie Ziar de Cluj. 

De asemenea, procurorii au descins și la sediul firmei deținută de Nistor, situată pe Calea Turzii, în Cluj-Napoca.

Din informațiile primite de Ziar de Cluj, de la surse din cadrul anchetei, rezultă că: 

– USSS a insistat să nu apară pe documentele de percheziții;

-DIICOT nu are un dosar penal deschis pe numele lui Vlad Nistor;

-În mandatul de percheziție, aprobat de Tribunalul București, Vlad Nistor este listat ca inculpat;

-Serviciile Secrete Americane, și nu anchetatorii din România, efectuează acte de cercetare și urmărire penală;

-Descinderile de marți s-au făcut prin practica ”low-profile”. Nici cei de la DIICOT România și alte structuri implicate nu au comunicat acțiunea de astăzi;

-Anchetatorii susțin că descinderile de astăzi au ca scop efectuarea de ”verificări”;

Tânărul clujean a fondat în 2015 o companie numită Coinflux. Anul fiscal anterior l-a încheiat cu o cifră de afaceri de peste 15 milioane de lei și compania este încadrată ca ”lider al serviciilor de exchange al monedelor digitale din România”. 

Într-un interviu acordat celor de la Pin Magazine, Vlad Nistor  declara că dorește să își extindă afacerea și dincolo de granițele României. Totodată, CoinFlux a ajuns în 2017 la performanța unui rulaj total de  210 milioane de lei, în 32,000 de tranzacții pentru peste 4,000 de clienți.