Aproximativ 90% din echipamentele GPS vândute anul acesta vor fi echipate cu cel puţin o funcţie suplimentară, conform estimărilor Mio Technology, cel mai important jucător de pe piaţa locală şi regională de echipamente GPS.

Compania Mio Technology a vândut anul trecut 30.000 de echipamente GPS, pe o piaţă estimată la 60.000 de unităţi.  Anul acesta cumpărătorii se vor orienta către modele cu funcţii complexe, sunt de părere reprezentanţii Mio Technology.

La ora actuală, aproximativ 90% dintre echipamentele GPS existente pe piaţă includ cel puţin o funcţie suplimentară (redare multimedia, Bluetooth, transmiţător FM) pe lângă cea de navigaţie.

Oficialii Mio consideră că în următorii ani, toate echipamentele GPS se vor îndrepta către zona de entertainment, înglobând din ce în ce mai multe funcţii adiţionale. Un pas important către această tranziţie va fi făcut odată cu lansarea pe piaţă a noului V780, un dispozitiv revoluţionar, echipat cu tastatură, procesor NVIDIA Tegra pentru redarea conţinutului HD şi Windows CE 6.0.

„Echipamentele GPS încep să devină instrumente complete de navigaţie pentru călătorii. În acest moment 40% dintre dispozitivele Mio includ funcţii de redare a mp3-urilor, 20% TMC (Info Trafic), 40% dintre dispozitive sunt dotate cu Bluetooth, în timp ce toate dispozitivele pe care le avem pe piaţă permit navigarea prin intermediul fotografiilor (Navpix)”, declară Sergiu Gânscă, Sales and Marketing Manager pentru România şi Ungaria, Mio Technology.

SURSA: Mio